Rollerskates Koopgids

Het kopen van je eerste paar rolschaatsen kan lastig zijn. Schoenen, plates, wielen, trucks, glijblokken... er zijn zoveel punten waarop je moet letten voordat je jouw rolschaatsen hebt die bij je past. Maar maak je geen zorgen! Bij Skatezone helpen we graag op weg! Hier zijn enkele dingen die je moet weten voordat je een paar skates koopt. Of bekijk direct Of bekijk direct onze assortiment aan rolschaatsen .

Het kopen van je eerste set rollerschaatsen kan een uitdaging zijn. Daarom helpt Skatezone jou om je te helpen een aantal beslissingen te nemen die je naar de juiste paar rollerskates leiden.

Rolschaatsen samenstellen

Er zijn twee opties waarop je kunt kiezen:

Custom set up

Een volledig aangepaste set-up, waarbij je alles kunt kiezen, van de wielen tot de veters. Dit kan heel leuk zijn, maar je hebt heel wat kennis en informatie nodig om het juiste paar voor jou en je behoeften te vinden. Wij adviseren dit dan ook pas te doen als je professioneel aan het rolschaatsen bent en precies weet wat je moet hebben.

Package set up

Je krijgt alles wat je nodig hebt om te beginnen. Deze skates zijn klaar om te rollen met alles dat is ontworpen om samen te werken: wielen, laarzen, platen en zelfs veters! Voor beginners adviseren wij om voor zo'n samenstelling te gaan .

De Moxi Lolly rollerschaatsen is bijvoorbeeld geschikt voor zowel indoor als outdoor
De Moxi Lolly rollerschaatsen is bijvoorbeeld geschikt voor zowel indoor als outdoor
LED Light Roller Skate wielen geschikt voor binnen en buiten
De Chaya LED/Neon Wheels wielen zijn geschikt voor zowel indoor als outdoor

Indoor, Outdoor rollerschaatsen of beide

Het kiezen van de juiste paar is afhankelijk waar je rollerschaatsen wilt. De wielen onder de schoenen bepalen of het voor indoor, outdoor of voor beide is:

Indoor

de wielen voor indoor zijn wat harder en hebben minder grip. Hierdoor glijden ze makkelijker over rollerschaatsbanen of derbybanen.

Outdoor

Outdoor rollerschaatsen hebben zachtere wielen voor meer grip, waardoor ze meer schokken kunnen absorberen als je over asfalt of ruwe oppervlakten rolschaatst.

Universeel

Je hebt ook universele wielen, welk geschikt zijn voor zowel binnen als buiten. Deze hebben een hardheid die tussen de standaard wielhardheid voor binnen en de standaard wielhardheid voor buiten ligt. De meeste rolschaatsen op skatezone hebben universele wielen.

Benodigheden

Rolschaatsen
Kies rolschaatsen die je goed passen. Zo kun je je evenwicht beter bewaren.
Bekijk hier onze collectie rolschaatsen - Je hebt ze al vanaf 79,99

Helm
De helm is het belangrijkste onderdeel van je veiligheidsuitrusting. Het dragen van een skatehelm vermindert de kans op hersenletsel met 85%.
Je hebt al een helm al vanaf 29,99

Knie- en Polsbeschermers
Een pols beschermer helpt schaafplekken en eventuele breuken voorkomen. Knie beschermers beschermen je tegen vervelende knie blessures.

Oefenplek
Als je voor de allereerste keer (terug) op rolschaatsen staat, is het een goed idee om een goede ondergrond te kiezen als oefenterrein. Ga voor een plat stuk weg zonder hellingen en met geen of heel weinig verkeer. En zorg ervoor dat de grond niet bezaaid ligt met kiezeltjes of aarde.

Tips

Juiste maat rolschaatsen
Zorg ervoor dat je rolschaatsen goed passen. Als je de verkeerde maat hebt kun je je evenwicht moeilijker bewaren.

Controleer je veters
Zorg ervoor dat je veters goed vast zitten, anders raken ze los en kun je vallen.

Zelfvertrouwen
Als je zenuwachtig bent of trilt kun je eerder vallen. Vertrouw op jezelf!

Zoek houvast
Blijf in het begin dicht bij de muur zodat je je vast kunt houden. Als je op de skatebaan bent, kun je de leuning in het begin vasthouden als dat nodig is.

Oefen vaker
Oefening baart kunst! Kies daarom een of meerdere vaste dagen per week om te gaan oefenen. Dan word je snel beter.

Onderhoud
Controleer de wieltjes van je rolschaatsen regelmatig, pas op voor stukjes draad, stof, olie of andere harde of glibberige materialen op de grond.

Rollerskates Koopgids