Specialist in Schaatsen
Fysieke winkel in A'dam
Gratis verzending vanaf 49,95

Clicknoren - Tour schaatsen

Tourschaatsen wordt ook wel kluunschaatsen genoemd. Tourschaatsen zijn clicknoren schaatsen die geschikt zijn voor het schaatsen van lange afstanden op natuurijs, maar je ziet ze ook veel op de baan. Ze bestaan uit een ijzer, binding en schaats-langlaufschoen. Clicknoren zijn ook geschikt tijdens slechte ijsomstandigheden. Wij hebben een selectie hoogwaardige schoenen en ijzers, waarmee je de perfecte tourschaats samen kunt stellen. Ook hebben we mooie complete sets die speciaal zijn ontwikkeld voor het rijden op natuurijs. Heb je hulp nodig bij je keuze of wil je zeker zijn dat de schaatsen goed zitten door ze eerst te passen voordat je ze aanschaft? Kom dan naar de winkel in Amsterdam of neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag op weg!

Tourschaatsen / Clicknoren

Tour Schaatsen

Filter
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Specialist in Schaatsen
Fysieke winkel in A'dam
Gratis verzending vanaf 49,95

Tourschaatsen kopen

Clicknoren

Welkom bij de webwinkel van SkateZone, waar wij ons mooie, specialistische assortiment aan tourschaatsen aanbieden. In onze winkel in Amsterdam voorzien wij al sinds 1989 in clicknoren en onderstellen. We hebben zodoende ruime ervaring met het adviseren over (tour)schaatsen, onderstellen, reparaties, slijpwerk en de verkoop van de beste merken. Wij bieden complete ijshockeyschaatsen, kinderschaatsen, kunstschaatsen, combinoren, sets, accessoires en bescherming voor jouw schaats en hebben een breed aanbod voor zowel de beginner als de (ver)gevorderde schaatser: er zit zodoende voor iedereen wel een mooie clicknoor of onderstel bij!

Kwaliteit die je kunt vertrouwen!

Als gevestigde speciaalzaak in Amsterdam hechten we veel waarde aan de kwaliteit van de natuurijs schaatsen die we aanbieden. Daarom biedt SkateZone alleen de betere toerschaatsen voor kunst en natuurijs en schoenen van merken zoals Salomon, Viking MenM en Free-Skate, welke garant staan voor hoogwaardige en professionele kwaliteit. Al onze tourschaatsen worden in Amsterdam continu onderworpen aan hoge kwaliteitscontroles. Door de continue bewaking van de kwaliteit in de gehele keten, leveren wij een constante productkwaliteit waar we trots op zijn. Zo weet jij dat jouw toer schaatsschoen altijd de beste kwaliteit heeft waarop je kunt vertrouwen!

Wat zijn Tourschaatsen?

Tourschaatsen, ook wel toerschaatsen, klunschaatsen, kluunschaatsen of Zweedse schaatsen genoemd, zijn schaatsen die gemaakt zijn voor het schaatsen van lange afstanden en tochten op natuurijs, maar tevens geschikt zijn voor de ijsbaan. Salomon en Viking zijn de beste en bekendste merken. De schoen zorgt voor comfortabele en warme voeten ongeacht hoe lang de tocht is. De zolen zorgen voor voldoende stijfheid en torsie om krachtig af te kunnen zetten. De ijzers lopen schuin omhoog aan de voorkant om makkelijker over scheuren in het ijs te glijden.

Waar moet ik op letten bij het kopen van Tour schaatsen?

Het is natuurlijk belangrijk dat de schaats goed om de voet past. Koop nooit meer dan een halve maat groter dan de aanbevolen maat. Te grote maat? Meer kans op voetproblemen en ongelukken! Naast de schoen is het ijzer natuurlijk erg belangrijk. Slatezone biedt ijzers van de gevestigde merken Free-Skate en MenM. Deze losse ijzers kunnen worden gecombineerd met losse schoenen en zijn gemakkelijk onder te schaats te monteren door middel van een kliksysteem. Deze schaatsijzers kunnen worden voorzien van elastiekjes, zodat de schaatsbinding goed terug klapt. Natuurijs maakt de schaatsen snel bot, maar SkateZone krijgt ze ook snel weer scherp!

Plezier voorop

Bij tourschaatsen staat dus het plezier in de schaatssport voorop, voor iedereen op zijn eigen niveau. Onze Salomon-schoenen gaan veel langer mee; ze zijn lekker warm en zere en vermoeide voeten behoren tot het verleden tijd. Hierdoor kan iedereen gewoon uren achter elkaar met plezier schaatsen.

Tourschaatsen onderhouden

Om de levensduur van een clicknoor en je onderstel optimaal te benutten is het belangrijk dat je ze goed onderhoud. Met onderstaande tips helpen wij je alvast een eindje op weg:

  • Maak je ijzers na een schaatsbeurt goed droog;
  • Schaatsen worden na een tijdje bot. Slijp ze dus regelmatig. Je kunt dit zelf doen, maar vooral voor niet-parallelle ijzers is dit niet eenvoudig. Voor gemak laat je ze slijpen bij SkateZone ;
  • Wil je de schaatsen opbergen? Doe dit dan op kamertemperatuur en vochtvrij. Daarnaast is het aan te raden om ze in te oliën om roest te voorkomen;
  • Leren schoenen moet je af en toe insmeren met schoenpoets om te voorkomen dat ze uitdrogen;
  • Gebruik schaatsbeschermers en vervoer schaatsen zoveel mogelijk in een droge, badstof hoes;

Geschiedenis tourschaats

De tourschaats is speciaal ontwikkeld voor Zweeds ijs. In de Zweden is het ijs vaak dik genoeg, maar toch niet altijd betrouwbaar. Het is vaak besneeuwd, hobbelig of zitten vol scheuren. Schaatstochten zijn vaak met ijspriemen, touwen, droge kleding en proviand bepakt en bezakt. Hierdoor is de Zweedse Schaats (of wel tourschaats) ontstaan. Een tourschaats heeft een lang ijzer (44, 50 of 55 cm) welk geklemd of verlijmd is in een stevig aluminium T-profiel. Dit profiel is tevens het schoenplateau. Het ijzer is ongeveer even hoog als een lage noor (35 mm) en heeft een punt dat langzaam schuin omhoog loopt om het ijzer makkelijker over oneffenheden of scheuren te laten glijden.

Tourschaats laten slijpen

Het is belangrijk om regelmatig je tourschaatsen te slijpen, zonder scherpe schaatsen heb je minder grip en zul je dus ook minder wendbaar zijn. Bij Skatezone kun je je schaatsen voordelig en professioneel laten slijpen . Liever zelf slijpen? Ook bij skatezone vind je .