Fysieke winkel
Specialist in Schaatsen
Geslepen, verwarmd en gevacumeerd

Schaatsen slijpen

Het is belangrijk om regelmatig je schaatsen te slijpen, zonder scherpe schaatsen heb je minder grip en zul je dus ook minder wendbaar zijn. Bij Skatezone kun je je schaatsen voordelig en professioneel laten slijpen. Skatezone beschikt over maar liefst 6 verschillende slijpmachines, handbediend en computergestuurd en kan zodoende elke type schaats snel en goed slijpen.

Je betaalt nooit te veel en je weet altijd vooraf wat de kosten zijn. Of het nou gaat om ijshockey schaatsen, noren, kunstschaatsen, kinderschaatsen of houten noren, je bent dus altijd aan het goede adres. Ook serieuze langebaan schaatsers, met specifieke wensen qua ronding van het ijzer kunnen bij ons terecht. Je kunt ook je schaatsen winterklaar laten maken door ons, inclusief invetten en slijpen. Geeft u dat dan even aan in de winkel in Amsterdam.

Hoe weet ik of mijn schaatsen bot zijn?

Voel met je nagel langs de onderkant van je schaats het mes. Als je merkt dat je geen grip hebt, weet je dat de schaats bot is.
Bij een scherpe schaats merk je dat er een stukje van je nagel afgaat.
Wij adviseren je om je schaatsen gemiddeld na 10 uur of om na 6 tot 10 keer gebruik te laten slijpen. Dit is afhankelijk hoe hard je ijzer is en op wat voor baan je schaatst. Schaats je vaak op buitenbanen of natuurijs, dan raden wij je aan om eerder je schaatsen te slijpen. Dit komt omdat er meer rommel in en op het ijs ligt, waardoor je mes sneller slijt.

Wanneer kan ik mijn schaatsen laten slijpen?

Je kunt elke dag bij ons binnenlopen in de winkel in Amsterdam om je schaatsen te brengen, zie hiervoor onze openingstijden. Vaak kun je de schaatsen dan al de volgende dag ophalen.
Afhankelijk hoe druk het is, kunnen wij je schaatsen ook klaarmaken terwijl je wacht.

Wat zijn de kosten voor het slijpen van mijn schaatsen?

De kosten voor het slijpen van je schaatsen hangt af van het type schaatsen dat je wilt laten slijpen. Hieronder kun je zien wat onze prijs bedraagt.

Noren schaatsen slijpen

Noren mogen geen scherpe uiteindes hebben omdat dat gevaar oplevert voor naderen bij een val. De ronding kunnen wij helaas niet aanpassen. Om het glijvermogen omhoog te krijgen worden de ijzers na het slijpen gepolijst. Voor het slijpen en/of ontroesten van je noren, rekenen we de volgende tarieven:

Slijpen€15,-
Slijpen en ronden basis€20,-
Slijpen, ronden en polijsten€25,00
Ontroestenvanaf €12,50

Klap- en hardstaal schaatsen

Voor het slijpen en/of ontroesten van je klapschaatsen of schaatsen met hardstaal, rekenen we de volgende tarieven:

Slijpen€15,-
Slijpen en ronden€25,-
Slijpen en polijsten€20,00
Slijpen, ronden en polijsten€30,00
Ontroestenvanaf €12,50

Ijshockey schaatsen slijpen

De onderkant van de ijzers wordt hol geslepen door middel van door een slijpsteen of slijpwiel die bol is. Hierdoor krijg je in het midden een holling met aan de buitenkant 2 scherpe randen. Dit zorgt voor een betere grip bij kortere wendingen. Tevens voert de holling het water af en ontstaat er glijvermogen. Wij bieden de volgende diensten aan voor je ijshockey schaatsen:

Slijpen€15,00
Ontroestenvanaf €12,50

Kunstschaatsen laten slijpen

Kunstschaatsen worden met een holling geslepen. Het hol slijpen kan alleen machinaal met een draaiende, bolle slijpschijf. Skatezone heeft de juiste slijpmachines in huis om jouw kunstschaatsen eenvoudiger, sneller en beter te slijpen voor zowel recreatief als professioneel gebruik. Je kunt bij ons terecht voor het slijpen, polijsten en ontroesten van je kunstschaatsen.

Slijpen€15,00
Ontroestenvanaf €12,50

Nordic en Salomon schaatsen

Voor het slijpen en/of ontroesten van je Nordic of Salomon schaatsen, rekenen we de volgende tarieven:

Slijpen€15,-
Slijpen en ronden€25,-
Slijpen en polijsten€20,00
Slijpen, ronden en polijsten€30,00
Ontroestenvanaf €12,50
Slijpwensen

Voor custom slijpwensen bijvoorbeeld m.b.t. de ronding of zwaar beschadigde schaatsen kunnen de kosten hoger uitvallen,
dit wordt van tevoren met je overlegd.

Doe-het-zelf slijpers

Gedurende het schaatsseizoen kunnen we het extra druk hebben met het slijpen van schaatsen. Heb je geen zin om te wachten en slijp je liever zelf je schaatsen? Dan kun je als doe-het-zelf slijper bij SkateZone ook je slijpspullen kopen: een slijptafel, een slijpsteen en een afbraamsteen. Let wel op dat goed kennis en informatie op internet zoekt, voordat je je eigen schaatsen gaat slijpen.
 

Schaatsen Slijpen