Combinoren vanaf 79,99
Volwassenen en kinderen
Fysieke winkel in A'dam
Gratis verzending

Combinoren voor jong en oud

Bij skatezone vind je een breed assortiment aan combinoren en klapschaatsen. Voor beginners en jonge schaatsers zijn combinoren (ook wel comfortnoren genoemd) vaak een goeie optie. Combinoren zijn de afgelopen jaren, met goeie redenen, sterk in populariteit gestegen. De wat hogere schoen van de combinoor biedt meer comfort en ondersteuning, wat het makkelijker maakt om in evenwicht te blijven. Door de stevigheid van de schoen is de kans ook kleiner dat je enkels zwikken. Verder houdt de dikke schoen je voeten lekker warm en past deze zich moeiteloos aan aan de vorm van je voet. Wij bieden zowel combinoren met vast onderstel als met klapschaats. Ook zijn er combinoren waarvan de schoen wat zachter of lager is dan van de standaard combinoor, zodat je zowel steun als grote bewegingsruimte hebt. Deze combinatie maakt deze lage combinoren dan ook geschikt voor recreanten die het beginner niveau ontstegen zijn. De meeste combinoor schaatsen zijn echter ideaal om mee te leren schaatsen: met een combinoor ben je zo op weg!

Combinoren / Klapschaatsen

Combinoren

Filter
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Combinoren vanaf 79,99
Volwassenen en kinderen
Fysieke winkel in A'dam
Gratis verzending

Klapschaatsen liever zelf samenstellen

Wil je liever je Klapschaatsen zelf samenstellen en je onderstel en schoen zelf kiezen? Ook dat kan bij Skatezone. via de onderstaande links kies je zelf je schoenen en je onderstel.

Combinoren of klapschaatsen kopen

Combinoren kopen in Amsterdam

Welkom bij de webwinkel van SkateZone, waar wij ons mooie, specialistische assortiment aan combinoren en klapschaatsen aanbieden. In onze winkel in Amsterdam voorzien wij al sinds 1989 in klapschaatsen en toebehoren. We hebben zodoende ruime ervaring met het adviseren over schaatsen, reparaties, slijpwerk en de verkoop van de beste merken. Ook bieden wij verstelbare combinoren voor kinderen .

Combinoren voor beginners

Combinoren zijn zeer geschikt voor jonge schaatsers en beginnende recreatieve schaatsers voor kunstijs en natuurijs. Ze zijn verkrijgbaar met een hoge schoen of lage schoen. Het is niet moeilijk om op combi noren te leren schaatsen. Vandaar dat veel beginnende schaatsers beginnen met schaatsen op combinoren. Met een combinoor sta je steviger, kun je niet zwikken en blijven je voeten warm. Skatezone heeft een ruime collectie combi noren voor de beginnende of recreatieve schaatser en de bekende merken zoals Viking en Zandstra. Voor de kinderen hebben wij verstelbare combinoren.

De combinoor schaats en schoen

De combinoor schaats maakt schaatsen voor een groot publiek toegankelijk. De stevige, vaak wat hogere schoenen houden je voeten goed in balans en zijn ideaal voor mensen die moeite hebben hun evenwicht te bewaren. De schoenen zijn vaak gevoerd en houden zodoende je voeten lekker warm. De stevigere schoenen bieden vaak wel iets minder bewegingsruimte, maar sommige moderne combinoren van Zandstra en Viking zijn uitgevoerd met een zachtere, flexibelere schoen.

Combinoren zijn verkrijgbaar als klapschaats en met vaste ijzers. De klapschaats voelt anders dan een vaste schaats en zorgt voor een langere slag. Of je nou een lage of stevige hoge schoen wil, met klapschaats of vast ijzer: er is voor iedereen een passende combinoor!

Waarom een combinoor

Een combinoor is een combinatie tussen een stevige skischoen en een noor welk zorgt voor extra steun aan je enkels. Het wordt ook comfortnoor genoemd omdat het een comfortabele variant van de gewone noorse schaats is. Combinoren geven jou meer balans op het ijs. Ze zijn zeer geschikt voor beginners en/of voor kinderen voor zowel schaatsen op natuurijs of kunstijs. Ze bieden extra steun aan je enkels, zijn extra warm en hebben vaak een stevig kunststof schoen. Kortom: de comfortnoor is een schaats die meer comfort biedt door de hogere schacht rond de enkel met zachte polstering.

Op natuurijs schaatsen

De klapschaats is voor veel mensen die graag op natuurijs schaatsen erg prettig. De klapschaats komt minder snel vast te zitten in scheuren waardoor je niet zo snel valt. De comfortnoor met klaponderstel is zeker aan te bevelen voor het schaatsen op natuurijs.

Waar op letten bij aankoop noren?

Kies je voor een conventionele noren, met leren schoen, platte zool en voetplaat, dan geldt nog steeds het oude advies: een maatje kleiner. Kies je voor een kuipzool (gevormd met een voetbed) dan kies je automatisch voor meer comfort. Koop dan je schaatsen in dezelfde maat als je schoenen of hooguit een maatje kleiner.

Combi noor aanbiedingen

Skatezone heeft regelmatig comfortnoren in de aanbieding. Zo kun je goedkoop een Fila, Bauer, Nijdam, Viking of een Zandstra combinoor voor jezelf of je kind bemachtigen. Hou daarom onze Facebook account goed in de gaten! Maar ook wanneer er geen aanbieding is, weet je dat je bij ons de beste koop vind. Daarnaast verzenden wij alle artikelen gratis naar je toe bij een besteding vanaf 49,99.

Combinoren onderhouden

Om de levensduur van een comfortnoor / combinoor optimaal te benutten is het belangrijk dat je ze goed onderhoud. Met onderstaande tips helpen wij je alvast een eindje op weg:

  • Maak je ijzers na een schaatsbeurt goed droog;
  • Schaatsen worden na een tijdje bot. Slijp ze dus regelmatig. Je kunt dit zelf doen, maar vooral voor niet-parallelle ijzers is dit niet eenvoudig. Voor gemak laat je ze slijpen bij SkateZone ;
  • Wil je de schaatsen opbergen? Doe dit dan op kamertemperatuur en vochtvrij. Daarnaast is het aan te raden om ze in te oliën om roest te voorkomen;
  • Leren schoenen moet je af en toe insmeren met schoenpoets om te voorkomen dat ze uitdrogen;
  • Gebruik schaatsbeschermers en vervoer schaatsen zoveel mogelijk in een droge, badstof hoes;