Breed aanbod longboards
Testparcour in winkel
Fysieke winkel in A'dam
Gratis verzending vanaf 49,95

Longboards

Als je van buitenactiviteiten houdt, zoals cruisen door de stad, of op zoek bent naar een alternatieve vorm van vervoer, dan kan een longboard een goede keuze voor je zijn. Het kan een leuke en efficiënte manier zijn om door de stad te reizen, vooral voor korte afstanden. Ze zijn sneller dan lopen en kunnen in sommige situaties handiger zijn dan een fiets. Longboards zijn voor alle leeftijden geschikt.

Longboards

Completes

Filter
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Breed aanbod longboards
Testparcour in winkel
Fysieke winkel in A'dam
Gratis verzending vanaf 49,95

Informatie

Longboard kopen in Amsterdam

Welkom bij de webwinkel van SkateZone, waar wij ons mooie, specialistische assortiment aan longboards aanbieden. In onze winkel in Amsterdam voorzien wij al drie generaties lang cruisers, dancers en andere boards. We hebben zodoende ruime ervaring met het adviseren over boards, onderdelen, reparaties, en het aanschaffen van de board die het best bij jou past. Er zit zodoende voor iedereen wel een mooie longboard bij!

Soorten longboards

Er zijn verschillende soorten boards, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen. We zetten een aantal op een rij;

 • Cruiser longboards

  Deze boards zijn ontworpen om door de stad te cruisen, woon-werkverkeer en algemeen recreatief rijden. Ze hebben meestal een directionele vorm, kleine wielen en een flexibel deck. Bekijk hier bij SkateZone.

 • Dancers longboards

  Deze longboards zijn ontworpen om te dansen, freestylen en tricks uit te voeren. Ze hebben meestal, net als de cruisers, een symmetrische vorm, middelgrote wielen en een flexibel deck. Bekijk hier alle longboard cruisers bij SkateZone.

 • Downhill longboards

  Deze boards zijn ontworpen voor snelheid en stabiliteit, waardoor ze ideaal zijn voor downhill racen en freeriden op hoge snelheid. Ze hebben meestal een directionele vorm, grote wielen en een stijf deck.

 • Freeride longboards

  Deze boards zijn ontworpen om te glijden en trucs uit te voeren. Ze hebben meestal een symmetrische vorm, middelgrote wielen en een flexibel deck.

 • Pintail longboards

  Dit zijn klassieke longboards met een spitse staart. Ze zijn geweldig voor cruisen, carven en wat bergafwaarts.

Waar moet ik op letten bij longboarden?

Om een ​​longboard te gebruiken, moet je eerst zorgen voor de juiste veiligheidsuitrusting , waaronder een helm en knie- en elleboogbeschermers. Zoek vervolgens een vlak, open gebied om te oefenen met rijden en je op je gemak te voelen op het board. Begin door met één voet af te zetten en over de grond te glijden, en oefen vervolgens met draaien en stoppen. Naarmate je je meer op je gemak voelt, kun je meer geavanceerde technieken proberen, zoals carven en glijden. Denk eraan om altijd op je omgeving te letten en je bewust te zijn van mogelijke gevaren.

Wat is het verschil tussen longboards en skateboards?

Longboards en skateboards lijken best veel op elkaar; hebben allebei vier wielen en worden gebruikt op de fietspad of stoep. Maar longboards worden voornamelijk gebruikt voor cruisen, carven, glijden en downhill, terwijl skateboards voornamelijk worden gebruikt voor het uitvoeren van tricks en street skaten. Andere belangrijke verschillen tussen de twee zijn:

 • Wielmaat

  Longboards hebben doorgaans grotere wielen dan skateboards. Dit zorgt voor een soepelere rit over ruwe oppervlakken, maar maakt ze ook minder wendbaar.

 • Vorm

  Longboards hebben meestal een directionele vorm, met een spitse neus en staart. Skateboards daarentegen hebben een symmetrische vorm, wat betekent dat de nose en tail hetzelfde zijn.

 • Trucks

  Longboards hebben grotere, zachtere en flexibelere trucks die meer draaien mogelijk maken, terwijl skateboardtrucks doorgaans kleiner en harder zijn, waardoor ze stabieler maar minder wendbaar zijn.

 • Deck

  Longboards hebben meestal flexibelere en grotere decks die meer voetbewegingen en controle mogelijk maken, terwijl Skateboard-decks meestal kleiner en stijver zijn, waardoor ze stabieler zijn voor het uitvoeren van tricks.

 • Gewicht

  Longboards zijn over het algemeen zwaarder dan skateboards vanwege hun grotere formaat en sterkere constructie.

 • Maat

  Longboards zijn over het algemeen langer en breder dan skateboards. Dit zorgt voor meer stabiliteit en een soepeler rijgedrag.

Wat zijn de voordelen van een longboard?

Er zijn verschillende voordelen van het hebben van een longboard. Zo is het een geweldige vorm van lichaamsbeweging en kan je benen, kern en bovenlichaam versterken. Ook kan het een manier zijn om je stress te verlichten of je stemming te verbeteren. Het is ook een leuke hobby of sport om in je vrije tijd van te genieten; het geeft je een gevoel van vrijheid en avontuur, je kunt veel verschillende technieken en trucs leren en deze te beheersen. Wist je trouwens dat het een duurzame manier van transport is, omdat het geen fosiele brandstof nodig? Lekker goed voor het mileu! Ook is het over het algemeen goedkoper dan andere soorten boardsporten zoals snowboarden of wakeboarden.

Uiteindelijk hangt het al dan niet kopen van een longboard af van je persoonlijke voorkeuren, levensstijl en budget. Als je van buitenactiviteiten houdt, zoals door de stad cruisen, of op zoek bent naar een alternatieve vorm van vervoer, dan kan een longboard een goede keuze voor je zijn.

Vanaf welke leeftijd kan ik longboarden?

Er is geen vaste leeftijd waarop iemand kan beginnen met longboarden. Kinderen onder de 8 jaar kunnen moeite hebben met het besturen en balanceren op een longboard vanwege hun kleine formaat en gebrek aan coördinatie. Het is het beste als ouders toezicht houden en kinderen begeleiden als ze gaan longboarden. Voor oudere kinderen en volwassenen kan longboarden een leuke en gezonde activiteit zijn, maar moeten de juiste rijtechnieken en veiligheidsmaatregelen worden geleerd voordat ze beginnen. Zorg voor de juiste bescherming, zoals een helm, knie- en elleboogbeschermers en polsbeschermer. Volg ook alle verkeersregels en veiligheidsrichtlijnen.