Grote merken, lage prijzen
Kunstschaatsen al vanaf 49,99
Geslepen, verwarmd en gevacumeerd
Fysieke winkel

Kunstschaatsen

Skatezone heeft een breed assortiment aan kunstschaatsen. Op deze pagina vind je diverse modellen voor de scherpste prijs. Kunstschaatsen hebben meestal een fijnere en meer stijlvol design dan conventionele schaatsen en zijn ontworpen voor de sport van het kunstschaatsen. Weet je niet welk schaats je moet hebben of wil je zekerheid dat je kunstschaatsen goed zitten en/of wil je het eerst passen? Kom dan naar de winkel in Amsterdam of neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag op weg. Bovendien worden ze door ons standaard gratis vakkundig geslepen waardoor je ze klaar zijn voor gebruik. Lees hier meer over de magie van kunstschaatsen

Kunstschaatsen

Kunstschaatsen kopen

De Schaatswinkel van Amsterdam

Welkom bij de webwinkel van SkateZone, waar wij ons mooie, specialistische assortiment aan (kunst)schaatsen aanbieden. In onze winkel in Amsterdam voorzien wij al sinds 1989 in schaatsen en toebehoren. We hebben zodoende ruime ervaring met het adviseren over schaatsen, reparaties, slijpwerken de verkoop van de beste merken. Wij bieden complete kunstschaatsen, combinoren , sets, accessoires en bescherming voor jouw schaats en hebben een breed aanbod voor zowel de beginner als de (ver)gevorderde schaatser: er zit zodoende voor iedereen wel een mooie (kunst)schaats bij!

Kunstschaatsen van hoge kwaliteit die je kunt vertrouwen!

Als gevestigde speciaalzaak in Amsterdam hechten we veel waarde aan de kwaliteit van de kunstschaatsen die we aanbieden. Daarom biedt SkateZone alleen de betere kunstschaatsen van merken zoals Fila en Graf, welke garant staan voor hoogwaardige en professionele kwaliteit. Daarnaast zijn deze merken ook nog eens zacht geprijst! Al onze kunstschaatsen worden in Amsterdam continu onderworpen aan hoge kwaliteitscontroles. Door de continue bewaking van de kwaliteit in de gehele keten, leveren wij een constante productkwaliteit waar we trots op zijn. Zo weet jij dat jouw kunstschaats altijd de beste kwaliteit heeft waarop je kunt vertrouwen!

Waar je op moet letten

Zorg dat je veilig en beschermt bent wanneer je gaat schaatsen. Naast een helm zijn ook (snijvaste) handschoenen een essentieel onderdeel van de schaatsuitrusting. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en vallen is een natuurlijk onderdeel van vooruitgang. De bescherming die wij aanbieden komt alleen van fabrikanten die veel ervaring hebben met schaatsen. Onze hoogwaardige helmen en handschoenen zijn speciaal ontworpen voor de beste bescherming tijdens je rit! Ook voor warme schaatskleding ben je bij ons aan het juiste adres.

Alleen de beste A-merken

Wanneer je besluit om online een kunstschaats te kopen, zijn er veel niet gespecialiseerde schaatsverkopers (zoals Bol.com, Decathlon, Wehkamp en Lidl) die schaatsen voor goedkoop aanbieden. Ons advies is om daar niet in te trappen; een goed paar kunstschaatsen gaan jaren, en zelfs soms generaties, lang mee. Je kunt erop vertrouwen dat ze niet al na een paar keer dragen stuk gaan.

Kunstschaatsen outlet - goedkoop en kwalitatief hoogwaardig

Skatezone heeft regelmatig schaatsen in de aanbieding. Zo kun je goedkoop een A-merk kunstschaats, zoals van Fila of Graf, bemachtigen. Hou daarom onze Facebook account goed in de gaten! Maar ook wanneer er geen aanbieding is, weet je dat je bij ons de beste koop vind. Daarnaast verzenden wij alle artikelen gratis naar je toe bij een besteding vanaf 49,99.

Kunstschaatsen voor kinderen

Onze kunstschaatsen zijn geschikt voor de beginnende en gevorderde (kunst)schaatsers. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd beginnen met kunstschaatsen: wij bieden al kunstschaatsen aan vanaf maat 25! Kindervoeten groeien snel, maar koop nooit meer dan een halve maat groter dan de aanbevolen maat. Te grote maat? Meer kans op voetproblemen en ongelukken, en het leerproces wordt vertraagd.

Waar moet ik op letten bij het kopen van kunstschaatsen?

Er zijn veel aspecten om op te letten bij het uitzoeken van een kunstschaats. Als je het kunstschaatsen echt serieus wilt gaan beoefenen dan is het belangrijk om echt te letten op kwaliteit, flexibiliteit en de juiste maat. Met de juiste schaatsen worden een juiste voetpositie en balans aangeleerd, en zul je uiteindelijk sneller beter worden dan wanneer je op verkeerde schaatsen schaatst. Tegenwoordig zijn de meeste kunstschaatsen redelijk stijf, de klassieke zachte leren schaatsen zijn niet meer de enige goede kunstschaatsen die je aan kunt schaffen. Voor deskundig advies over al deze zaken ben je bij SkateZone aan het juiste adres!

Onderhoudstips

Om de levensduur van je schaatsen optimaal te benutten is het belangrijk dat je ze goed onderhoud. Met onderstaande tips helpen wij je alvast een eindje op weg:

  • Maak je ijzers na een schaatsbeurt goed droog;
  • Schaatsen worden na een tijdje bot. Slijp ze dus regelmatig. Je kunt dit zelf doen, maar vooral voor niet-parallelle ijzers is dit niet eenvoudig. Voor gemak laat je ze slijpen bij SkateZone;
  • Wil je de schaatsen opbergen? Doe dit dan op kamertemperatuur en vochtvrij. Daarnaast is het aan te raden om ze in te oliën om roest te voorkomen;
  • Leren schoenen moet je af en toe insmeren met schoenpoets om te voorkomen dat ze uitdrogen;
  • Gebruik schaatsbeschermers en vervoer schaatsen zoveel mogelijk in een droge, badstof hoes;