Tips voor een betere rolschaats ervaring

Door deze tips kun je soepel rolschaatsen en je angst en spanning verminderen. Het handhaven van een veilige en correcte rolschaatstechniek zal enige focus en concentratie vergen, maar zal een permanente en succesvolle toevoeging zijn aan je spiergeheugen.

Door de juiste technieken te leren om evenwicht te vinden en te behouden terwijl je beweegt, zul je je zelfverzekerder voelen op je rollerskates, waardoor angst en spanning verminderd. Zodra stabiliteit en verbeterde techniek eenmaal in de hand hebt, zal de soepelheid volgen. Deze vaardigheden kunnen worden geleerd, geoefend en beheerst.

Veters goed strikken

De meeste mensen trekken hun rolschaatsen verkeerd aan. Alleen als je rolschaatsen stevig aan je voeten zijn bevestigd, kun je soepelere bewegingen beheersen. Door de volgende stappen te volgen, zorg jij ervoor dat jij het techniek wel beheerst.

1. Trek de rollerskate aan, trek aan de tongue en stop hem in de buitenste enkelmanchet van je laars. 
2. Pak met beide handen het onderste kruis van je veters, het dichtst bij je tenen, en trek ze stevig aan. 
3. Ga dan omhoog naar het volgende veterkruis en trek deze ook strak aan. Doe dit tot je alle veterkruizen hebt afgerond. De schoen zou strakker moeten voelen om je hele voet.
4. Bind vervolgens de veters strak aan de bovenkant.

Rolschaats veter strikken
Door je veters goed vast te strikken, zul je soepeler bewegen
Rollerblade Skate Gear 3 Pack black geschikt voor rollerskating
Rollerblade Skate Gear 3 Pack is een beschermingsset bestaat uit protectie voor de elleboog, kniën en polsen

Oefenen met vallen

Deze enkele oefening kan je angst om te vallen aanzienlijk verminderen en helpt je om valpartijen (op beschermende kleding) gecontroleerd te beheersen.
Om deze angst te overwinnen kan het nuttig zijn om (op je knie- en polsbeschermers) te oefenen met expres vallen op gras.

Je kunt op twee manieren vallen:

Knielend

Kniel op je kniebeschermers op de grond en probeer met een kleine kniesprong je kniebeschermers in de grond te slaan. Zo voel je dat je knieën beschermd zijn door kniebeschermers te dragen. Het zal je ook geruststellen dat voorover vallen (op je beschermende uitrusting) de voorkeur heeft boven het achterover vallen op uw onderrug of billen.

Starthouding

Sta in de gereed-positie (voeten parallel en naast elkaar) op wat gras met je handen voor je en buig je knieën diep. Buig nu nog verder en rol over je voorwielen en sla eerst je kniebeschermers op het gras en dan je polsbeschermers. Wij raden deze oefening aan voor iedereen zonder bestaande knie- en rugblessures of -zwakte.

Startpositie

Bij het leren rolschaatsen is de Ready-positie een cruciale volgende belangrijke stap, omdat deze positie je je 'veilige plek' op skates geeft. Je moet de Ready-positie gebruiken om je voor te bereiden op elke beweging en te herstellen van wiebelen.

Stilstaan ​​op gras (of tapijt) is de beste plek om de Ready-positie te leren en deze vervolgens statisch op het schaatsoppervlak te reproduceren voordat u uw eerste schaatsstappen zet.

Sta met de voeten parallel, ongeveer een handbreedte uit elkaar (dit is dichterbij dan de meeste beginners hun voeten willen).

Kijk naar je tenen en buig vervolgens je knieën totdat je tenen onder je kniebeschermers uit het zicht verdwijnen) en je kunt je gewicht op de bal van beide voeten voelen. 

Merk nu op dat je schenen elkaar moeten raken en ondersteund moeten voelen door de bovenste enkelbanden van je skates. Dit gebeurt alleen als uw enkelbanden strak genoeg zijn aangetrokken, dus pas ze indien nodig met een paar klikken opnieuw aan.

Te los met de bovenste enkelband en je voelt geen verbinding aan de voorkant van je scheenbeen. Te strak en je zult je knieën helemaal niet kunnen buigen. Je wilt je knieën kunnen buigen totdat je knieschijven je tenen bedekken (vanaf de zijkant) en je voelt dat de enkelband je in het scheenbeen ondersteunt. 

De Moxi Lolly rollerschaatsen is bijvoorbeeld geschikt voor zowel indoor als outdoor
is bijvoorbeeld geschikt voor zowel indoor als outdoor

Tips voor het rolschaatsen